ActualitateSliderUltima ora

Protest de amploare la Târgu Jiu

Sindicaliștii Cartel Alfa au declanșat ample acțiuni de protest și în județul Gorj. Pentru a putea respecta măsurile de securitate sanitară din această perioadă, acțiunile se desfășoară etapizat și în cascadă, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie.

Principalele revendicări sunt un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.

La Târgu Jiu au venit și sindicaliști din Hunedoara pentru a-și scandal nemulțumirile, în solidaritate cu cei de la Gorj. Aceștia spun că lucrătorii se regăsesc în condiții improprii de muncă, iar decizia privind salariul minim accentuează și mai mult nemulțumirile.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a coborât din birou în mijlocul protestatarilor și le-a transmis că doleanțele lor vor fi communicate autorităților centrale.

O comisie formată din 5 persoane a mers apoi la discuții cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj spune că protestele vor continua până la soluționarea problemelor, iar dacă nu  vor găsi înțelegere, sunt hotărâți să meargă la Bruxelles.

Manifestațiile continuă până la sfârșitul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Socialeș și la Ministerului Finanțelor Publice.

Articole similare

Back to top button