Mobilizare de forțe la Schela

Luca Cristian Burca, un copil în vârstă de numai doi ani și 7 luni a dispărut fără urmă sâbătă în satul Sâmbotin din comuna Schela. Cel care a alertat autoritățile a fost chiar bunicul băiatului care în acea zi se afla  în grija bunicii. Femeia l-a căutat în curte, în casă şi apoi în zona casei, însă nu a reuşit să îl găsească, motiv pentru care a cerut ajutorul familiei.

Sute de oameni au pornit în căutarea micuțului Luca. Operațiunea de căutare a fost amplă și destul de dificilă. Pompierii au intervenit cu o autospecială de scafandrii și o barcă pneumatică, precum și 16 subofițeri. Aceștia l-au căutat pe băiat pe malul pârâului și sub cascada din apropiere.

Au venit la fața locului și mai mulți voluntari cu mașini off-road pentru  a ajuta la găsirea micuțului, mai ales că noaptea se apropia și temperaturile erau din ce în ce mai scăzute.

Copilul a fost găsit într-o zonă accidentată la o distanță de aproximativ 2 kilometri. Micuțul era aproape dezbrăcat și se acoperise cu frunze pentru a se proteja de frig. Un polițist a fost cel care l-a auzit pe băiat plângând și astfel l-a găsit și l-a învelit repede în geaca sa.

Salvatorii spun că dacă nu ar fi fost găsit la timp, probabil deznodământul ar fi fost unul tragic. Micuțul a fost preluat de o ambulanță și dus la spital întrucât prezenta hipotermie.

În funcție de circumstanțele care vor fi constatate în cursul activităților specifice, se vor lua și  masuri corespunzătoare față de cei implicați.