ActualitateSliderUltima ora

Mobilizare de forțe la Schela

Luca Cristian Burca, un copil în vârstă de numai doi ani și 7 luni a dispărut fără urmă sâbătă în satul Sâmbotin din comuna Schela. Cel care a alertat autoritățile a fost chiar bunicul băiatului care în acea zi se afla  în grija bunicii. Femeia l-a căutat în curte, în casă şi apoi în zona casei, însă nu a reuşit să îl găsească, motiv pentru care a cerut ajutorul familiei.

Sute de oameni au pornit în căutarea micuțului Luca. Operațiunea de căutare a fost amplă și destul de dificilă. Pompierii au intervenit cu o autospecială de scafandrii și o barcă pneumatică, precum și 16 subofițeri. Aceștia l-au căutat pe băiat pe malul pârâului și sub cascada din apropiere.

Au venit la fața locului și mai mulți voluntari cu mașini off-road pentru  a ajuta la găsirea micuțului, mai ales că noaptea se apropia și temperaturile erau din ce în ce mai scăzute.

Copilul a fost găsit într-o zonă accidentată la o distanță de aproximativ 2 kilometri. Micuțul era aproape dezbrăcat și se acoperise cu frunze pentru a se proteja de frig. Un polițist a fost cel care l-a auzit pe băiat plângând și astfel l-a găsit și l-a învelit repede în geaca sa.

Salvatorii spun că dacă nu ar fi fost găsit la timp, probabil deznodământul ar fi fost unul tragic. Micuțul a fost preluat de o ambulanță și dus la spital întrucât prezenta hipotermie.

În funcție de circumstanțele care vor fi constatate în cursul activităților specifice, se vor lua și  masuri corespunzătoare față de cei implicați.

Articole similare

Back to top button