ActualitateSliderSocialUltima ora

Inventator român, ședință la Prefectură

Iulian Horneț, inventatorul pirolizei care poate transforma deșeurile și cărbunele în combustibil verde, a fost prezent astăzi la Târgu Jiu.  Consiliul județean a intermediat întâlnirea și au invitat la discuții atât oficiali ai CEO și responsabili de mediu, cât și edilii localităților  unde există cariere de cărbune, Prefectul de Gorj și câțiva parlamentari .

Profesorul Horneț a prezentat și o variantă pentru salvarea mineritului, venind cu soluții antipoluante. Iulian Horneț a reușit să transforme ideile sale inovative într-o afacere cu rezonanță atât pe plan național, cât și internațional, în sectorul energetic, sub brandul ecoHORNEȚ.

Inventatorul a prezentat la Târgu Jiu una dintre cele mai importante invenții ale sale, și anume piroliza. Aceasta este utilizată în prezent pentru deșeuri, dar există posibilitatea de a fi folosită și pentru cărbune.

Sindicaliștii cred că piroliza este o soluție pentru Complexul Energetic Oltenia, dacă veștile de la Comisia Europeană nu vor fi tocmai favorabile.

Comisarul Șef al Gărzii de Mediu gorj, Gheorghe Sanda, este de părere că piroliza ar fi soluția și pentru combaterea problemei deșeurilor din Gorj. Și directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor este de aceeași părere.

Deja invenția lui Horneț, piroliza, este folosită în București, Timișoara și la o seră din Craiova.

Articole similare

Back to top button