ActualitateSliderSocialUltima ora

Ce se întâmplă cu Liceul de Arte?

În toate liceele ar urma să dispară clase de a IX-a începând cu anul școlar următor. Situația poate cea mai dificilă este la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu. Acolo fiecare profil are o singură clasă iar desființarea acesteia înseamnă automat și dispariția profilului.

S-a luat în calcul ca o clasă de arhitectură să fie dizolvată din mai multe motive. Printre acestea, calificarea profesorului de specialitate. Cadrele didactice au protestat mai întâi în fața unității de învățământ, iar astăzi la Inspectoratul Școlar Județean. Profesorii spun că elevii lor au avut rezultate foarte bune, iar absolvenții au ajuns departe.

Liceul Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu este singului cu profil vocațional de artă din județ. Desființarea oricărei clase din unitatea de învățământ ar însemna ca elevii care și-ar dori să își urmeze visul la una dintre specializări să fie nevoiți să plece în alt județ. Unii profesori spun că înțeleg motivul economic referitor la învățământ, însă desființarea unei specializări nu este soluția potrivită.

Și elevii s-au alăturat cadrelor didactice. Aceștia au venit la sediul Insoectoratului pentru a fi alături de îndrumătorii lor și a salva specializarea ce ar urma să dispară. Reprezentanții protestatarilor au discutat cu Inspectorul Școlar General Adjunct, însă li s-a transmis că sunt nevoiți să renunțe la o clasă, oricare ar fi ea. Profesorul de arhitectură nu ar fi calificat pentru a preda, așadar s-a ajuns la concluzia că această specializare va dispărea.

Problema desființării claselor se impune la mai multe licee, din cauza numărului scăzut de elevi din județul Gorj. La Liceul de Arte, mai mulți profesori ar urma să își piardă catedra în următorii ani.

Inspectoratul Școlar a regândit apoi decizia. În sprijinul elevilor, se vor reorganiza clasele astfel încât să nu dispară specializări, însă se va restrânge activitatea profesorilor.

În acest fel, elevii care vor să urmeze arhitectura o vor putea face și anul următor, însă pe un număr mult mai mic de locuri.

Articole similare

Back to top button