ActualitateSliderUltima ora

Soluție pentru CEO de la un inventator

Un inventator român ar putea salva mineritul. O instalație de piroliză în care cărbunele să fie folosit pentru a produce produse petroliere ar putea fi soluția pentru Complexul Energetic Oltenia.

Sindicalistul Constantin Crețan spune că fără această invenție minerii vor fi pe cale de dispariție, iar autoritățile nu îl susțin pe creatorul instalației. Mai mult, Crețan este de părere că peste câțiva ani nu va mai exista energie pe cărbune, urmărindu-se introducerea termocentralelor pe gaze.

Pe de altă parte, Președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, spune că joi va avea loc o întâlnire chiar cu acest inventator la Consiliul Județean și se va analiza dacă soluția propusă este eficientă. În cadrul ședinței se va discuta atât costul de producție, cât și prețul de vânzare al produselor.

Nu este exclus ca invenția românului să fie implementată  la Complexul Energetic Oltenia, dacă își va dovedi eficiența pentru salvarea industriei din Gorj. Despre CEO și mineritul din Gorj va vorbi Daniel Burlan în această seară la emisiunea „În interes public” de la ora 19.00 pe Gorj Tv.

Articole similare

Back to top button