Supărat pe administrație

Prezent la manifestarea dedicată lui Tudor Vladimirescu, Președintele IAIPP, Dan Ilie Morega, și-a spus nemulțumirile legate atât de administrarea comunei Padeș, cât și de cea a Consiliului Județean.  Acesta a adus acuze privind lipsa de implicare, sau promisiunile nerespectate. Mai mult, făcând o paralelă cu cererile cuprinse în Proclamația lui Tudor, Morega spunea că la primăria din Padeș ar fi prea mulți angajați.

Morega a fost supărat și pe organizarea evenimentului. Acesta acuză Consiliul Județean de lipsă de interes. Cosmin Popescu nu a putut fi însă prezent la manifestare din motive obiective.

Nemulțumirea principală a lui Morega este legată de reabilitarea drumului din Padeș. Tronsonul de Drum Județean lasă de dorit, iar șoferii sunt nevoiți să meargă cu viteză redusă pentru a nu produce pagube autovehiculelor. Carosabilul este plin de gropi, dar peticit din loc în loc.

Porțiunea de drum va intra însă în reabilitare în scurt timp. A fost organizată  deja licitația, iar din martie societatea câștigătoare ar trebui să înceapă lucrările. Consiliul Județean a adoptat o hotărâre încă de luna trecută privitoare la reabilitarea tronsonului. Au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 55 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de 2 ani. În anexa hotărârii sunt cuprinse inclusiv piste pentru biciclete, trotuare noi și 4 poduri, dintre care 3 peste râul Motru.