ActualitateSliderUltima ora

Mica Unire la Târgu Jiu

Mica Unire a fost sărbătorită și la nivelul municipiului Târgu Jiu. Conducerea primăriei a ales să organizeze o festivitate de comemorare chiar în Piața Prefecturii. Oficialitățile prezente la manifestare au ținut discursuri omagiale privind importanta sărbătoare națională.

În cadrul evenimentului a fost prezent și un invitat special. Este vorba despre Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar din Constanța. Gorjean de origine, Costin Scurtu pe lângă statutul de director se poate lăuda și cu cel de scriitor, fiind prezent chiar și la deschiderea de carte ce a avut loc cu o zi înainte la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Prezent la manifestare a fost și vicepreședintele Consiliului Județean. Gheorghe Nichifor a ținut să sublinieze în discursul său importanța serbării unor astfel de evenimente, chiar și în această perioadă dramatică a pandemiei de coronavirus.

Un omagiu acestei sărbători a fost adus și de către membrii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” care au creat un moment artistic, avându-l pe Titu Eugen în rolul principal al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Interpretarea bine pusă la punct a actorului a atras admirația tuturor celor prezenți.

Întreaga manifestare omagială s-a încheiat cu un moment de final al dansatorilor ansamblului folcloric Doina Gorjului, care au jucat Hora Unirii.

Articole similare

Back to top button