Invitați cu ochii in telefoane

La Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu jiu a fost organizat un eveniment pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la izbucnirea revoluției lui Tudor Vladimirescu . Au urcat pe scenă atât oficialități, cât și oameni de cultură, dar cei din sală păreau atrași mai mult de ecranul telefonului.

A avut loc și lansarea de carte  a profesorului Costin Scurtu, „Tudor Vladimirescu și renașterea românilor”.Originar din Gorj, dar stabilit la Constanța, Costin Scurtu a venit personal la Târgu Jiu pentru evenimentul de sâmbătă.

Momentul se pare că nu „i-a mișcat” prea mult pe invitați. Au fost prezenți la manifestare oficialități și oameni de cultură. Unii dintre ei păreau mai atrași de telefon decât de ce se întâmplă pe scenă. Deși atât bunul simț cât și regulile instituției prevăd închiderea telefonului mobil, unii navigau pe internet atât în timpul cuvântării scriitorului, cât și la momentul artistic.

Evenimentul s-a încheiat cu lansarea filmului „Tudor, Eroul de la Vladimir” realizat de Dorin Brozbă. Nici măcar atunci unele telefoane nu au fost băgate în buzunar.

Nu știm dacă cei în cauză au fost prezenți în sală din obligație sau din pasiune pentru cultură, însă dacă ar fi considerat că evenimentul nu merită atenția lor, ar fi putut ceda invitația unui pasionat de istorie și de cultură.