ActualitateSliderUltima ora

Bicentenarul, sărbătorit la Padeș

La Padeș pe Câmpia Soarelui, zeci de oameni s-au strâns pentru a sărbători Bicentenarul Tudor Vladimirescu. Printre aceștia, s-au numărat și oficialități ale județului Gorj, senatori și deputați.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național și a cuprins o serie de manifestări cultural-artistice, iar actorii Teatrului din Târgu Jiu au jucat o miniscenetă evocatoare. Titu Eugen  i-a dat viață lui Tudor Vladimirescu, chiar la monumentul închinat revoluționarului.

Profesorul de istorie Andrei Popete a ținut și el un scurt discurs privitor la această zi.

Președintele Institutului de Analiza și Investigații Publice și Politice, Dan Ilie Morega a vorbit despre Tudor Vladimirescu la pupitrul din fața monumentului.

Președintele Consiliului Județean Gorj și vicepreședintele Gheorghe Nichifor nu au putut fi prezenți la evenimnt din motive obiective. A venit însă Dorin Tașcău și Prefectul Cosmin Pistol, dar și câțiva parlamentari de Gorj.

La Padeș au venit și cei de la Asociația Culturală Tomis din Galați pentru a celebra Bicentenarul. Aceștia au donat Școlii din Padeș un basorelief cu chipul lui Tudor Vladimirescu.

Au fost apoi depuse coroane de către instituțiile județului Gorj la monumentul închinat Proclamației.

Articole similare

Back to top button