Bicentenarul, sărbătorit la Padeș

La Padeș pe Câmpia Soarelui, zeci de oameni s-au strâns pentru a sărbători Bicentenarul Tudor Vladimirescu. Printre aceștia, s-au numărat și oficialități ale județului Gorj, senatori și deputați.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național și a cuprins o serie de manifestări cultural-artistice, iar actorii Teatrului din Târgu Jiu au jucat o miniscenetă evocatoare. Titu Eugen  i-a dat viață lui Tudor Vladimirescu, chiar la monumentul închinat revoluționarului.

Profesorul de istorie Andrei Popete a ținut și el un scurt discurs privitor la această zi.

Președintele Institutului de Analiza și Investigații Publice și Politice, Dan Ilie Morega a vorbit despre Tudor Vladimirescu la pupitrul din fața monumentului.

Președintele Consiliului Județean Gorj și vicepreședintele Gheorghe Nichifor nu au putut fi prezenți la evenimnt din motive obiective. A venit însă Dorin Tașcău și Prefectul Cosmin Pistol, dar și câțiva parlamentari de Gorj.

La Padeș au venit și cei de la Asociația Culturală Tomis din Galați pentru a celebra Bicentenarul. Aceștia au donat Școlii din Padeș un basorelief cu chipul lui Tudor Vladimirescu.

Au fost apoi depuse coroane de către instituțiile județului Gorj la monumentul închinat Proclamației.