ActualitateSliderUltima ora

Anul 2020, anul cu mai puține infracțiuni și accidente

Anul 2020 a fost anul unor schimbări majore – reale sau anticipate. Acest început de an nou este un bun prilej pentru a reflecta la schimbările ce au avut loc, precum și la întreg decursul anului trecut.

IPJ Gorj a transmis în această perioadă o retrospectivă a anului 2020 atât în ceea ce privește infracțiunile, cât și accidentele și apelurile 112.

Astfel în 2020 a fost înregistrată o scădere procentuală de 12,41% a infracțiunilor, conform bilanțul poliției gorjene.

Pe linia Sistemului Unic Apeluri de Urgenţă 112, au fost primite şi transmise către subunităţile teritoriale de poliţie, un număr de 18.336

apeluri.

La infracţiunile sesizate contra persoanei se constată o scădere de 9,73 %  în anul 2020, față de anul trecut. Infracţiunile contra patrimoniului înregistrează un trend descendent de 15,70%,  în anul 2020, cauzată în principal de scăderea  cu  -20.55 % a infracţiunilor de  furt. Infracţiunile stradale sesizate au înregistrat  o scădere procentuală de -9,50%, față de anul 2019.

În ceea ce privește siguranța rutieră, numărul de accidente a fost în scădere, cauza principală fiind restricțiile impuse de pandemie. Astfel au fost înregistrate cu 29,00%  mai puține accidente grave de circulaţie, soldate cu 35,00% mai puține persoane decedate și cu 35,00%, mai puține persoane rănite grav, față de anul trecut.

În cadrul managementului prevenirii şi combaterii criminalităţii şi având în vedere realităţile impuse de evoluţia continuă a societăţii,marcată de apariția pandemiei Covid19,  respectiv a situaţiei operative înregistrate pe raza de competenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj va urmări atingerea obiectivelor stabilite şi a priorităţilor Poliţiei Române în domeniul ordinii publice adaptate la nivel local, primordiale fiind siguranţa cetăţeanului, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, identificarea şi destructurarea grupărilor infracţionale, verificarea respectării prevederilor legislative elaborate pe perioada stării de alertă, în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV2.

Articole similare

Back to top button