ActualitateSliderUltima ora

Proiectul SINA apare și în România

Ieri a avut loc o conferință de lansare a Primului Sistem Informatic Național de Adopție-SINA, în cadrul unei întâlniri online cu toate DGASPC-urile din întreaga țară.

Prin intermediul acestui proiect, România va avea un sistem informatic național, ce permite urmărirea copiilor aflați în situații de risc, încă de la momentul intrării în sistemul de protecție și până la ieșirea acestora din sistem prin adopție, reintegrare în familie sau majorat. Totodată, SINA va urmări pachetul de servicii acordat copilului, intervențiile și evoluția acestora de-a lungul timpului petrecut de copil în sistemul de protecție.

Sistemul informatic va permite cetățenilor şi instituțiilor cu responsabilități în domeniul protecției drepturilor copilului şi adopției accesul la servicii electronice, informații şi schimb de date în timp real, fiind un sistem umbrelă care va permite interconectarea tuturor actorilor implicați în cadrul unui sistem integrat, la nivel național.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 46 de milioane de lei, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 „Competitivi împreună”.

Articole similare

Back to top button