ActualitateSliderUltima ora

Pandemia, factor de risc in familie?

Pandemia a avut un rol important și în viața privată a târgujienilor rezultând schimbări atât comportamentale cât și relaționale. Tinerii au avut timp să se redescopere reciproc având mai mult timp la dispozitie comparativ cu perioada  de dinaintea apariției virusului Sars-cov-2.

Unii  sunt chiar mulțumiți de restricțiile impuse de autorități, ba chiar dorindu-și să fie pandemie în continuare. Aceștia sunt de părere că în acest fel și-ar  putea recupera timpul pierdut în alte scopuri, cu cel petrecut alaturi de familie și cei dragi. Singura și principala lor nemulțumire însă rămâne purtarea obligatorie a măștii în spațiul public.

Așa cum o parte din cupluri sunt convinse că pandemia a contribuit favorabil la evoluția in relație, există însă și cele care spun că lucrurile au rămas la fel. Tinerii susțin că s-au ocupat sub aceași manieră de lucrurile pentru care sunt responsabili, neexistând  nicio schimbare în familile acestora.

Psihologii însă nu sunt de aceași părere observând modificări comportamentale în viața multor familii, atât în relația de cuplu cât și în relația părinte-copil.  Unii părinți au apelat chiar și la ajutorul instituțiilor, observând modificări în comportamentul copiilor.

Comportamentul schimbat poate avea ca și cauză lipsa de comunicare. Psihologii spun că importanța empatiei și o bună gestionare a situaților delicate sunt esențiale unei vieți sănătoase și armonioase.

 

Articole similare

Back to top button