ActualitateSliderUltima ora

Va începe proiectul de iluminat public

Proiectul de iluminat public despre care s-a tot vorbit în 2020 este pe cale să devină realitate. Începând chiar cu luna martie, lucrările ar trebui să înceapă, contractele fiind deja semnate. Prima dată se va merge pe schimbarea tronsonului ce nu afectează mersul troleibuzelor, pentru a nu pune în dificultate mijloacele de transport în comun.

Proiectul prevede, printre altele asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat la emisiunea În interes public difuzată aseară  pe Gorj Tv, că proiectul trebuie să intre anul acesta în faza de execuție.

Consumul de energie pentru iluminatul public ar putea scădea cu până la 40%.  Peste 1.000 corpuri luminoase vor fi montate, iar acolo unde necesar se vor pune și stâlpi noi. Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, și ar trebui se fie primite în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat.

Contractul a fost semnat în luna octombrie a anului trecut.  Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro.

Articole similare

Back to top button