ActualitateSliderUltima ora

Gorjenii se vor plimba cu troleibuze noi

Transloc Târgu Jiu va beneficia de încă 11 troleibuze de ultimă generație. Primarul Marcel Romanescu a semnat ieri un contract cu o cunoscută firmă poloneză, producătoare de vehicule de transport în comun. Aceste 11 toleibuze au fost achiziționate prin unul din cele două proiecte pe fonduri europene dedicate modernizării transportului în comun.

Romanescu suține că o mare parte din noile mijloace de transport în comun vor fi primite în acest an, deși termenul de execuție este de 2 ani. De asemenea documentația pentru celelalte 9 troleibuze prevăzute în același proiect va fi finalizată în cel mai scurt timp, iar ulterior o să fie implementat și cel de-al doilea proiect, care pe lângă alte 15 mijloace de transport, prevede modernizarea infrastructurii și a bazei TRANSLOC.

Troleibuzele care urmează să ajungă în Târgu Jiu sunt extrem de moderne, iar spre deosebire de mijloace de transport din alte orașe acestea sunt dotate cu motoare de la o cunoscută societate cehă.

Valoarea acestui prim proiect este de aproximativ 12 milioane de euro, din care municipalitatea Târgu Jiu cofinanțează cu 2%, adică cu 982.615,14 lei.

Articole similare

Back to top button