ActualitateSliderUltima ora

Mii de gorjeni s-au vaccinat deja

Câteva sute de gorjeni s-au prezentat ieri la centrele din județ pentru a se imuniza. Dacă în primele 3 zile au beneficiat de vaccin aproape 400 de beneficiari ai serviciilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, ieri, până la ora 14 erau deja imunizați 350 de gorjeni din etapa a doua.

Au venit la centre în principal vârstnicii, cei care se află în categoria cu grad ridicat de risc la infecția cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a primit până acum aproape 4000 de doze de ser, în 3 tranșe. Acestea au fost împărțitre centrelor din județ, și vor fi solicitate altele atunci când va fi nevoie.

De când a început campania de vaccinare si până în prezent, au fost imunizate peste 3400 de persoane, iar cifrele sunt în dinamică de la oră la oră. Dintre acestea, peste 700 s-au vaccinat în cea de-a doua etapă, în toate centrele din Gorj. Cel mai bine se prezintă târgujienii.

Atât la Stadion, cât și la celelalte centre, peste 350 de persoane s-au imunizat până astăzi, în timp ce la Motru, mai puțin de 100 de gorjeni au mers la centrul din municipiu. Pe locul al treilea este centrul de la Târgu Cărbunești cu 84 de persoane vaccinate, iar la polul opus, centrul din Bîlteni înregistrează o singură imunizare.

Pe plan național, peste 30 000 de români s-au vaccinat ieri. De pe 27 decembrie, de la debutul campaniei, peste 235 000 de persoane au beneficiat de ser. Doar 800 dintre acestea au manifestat reacții adverse, de tipul durerii la locul injectării sau febră, dureri de cap, astenie ori urticarie.

România se află pe locul 18 în lume ca număr de vaccinări. Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00. Mai mult de 30 000 de doze de vaccin sunt estimate a fi necesare în Gorj, pentru etapa a doua a vaccinării anti-covid.

Articole similare

Back to top button