Târgujienii își plătesc impozitele

Cetățenii municipiului Târgu Jiu se prezintă în număr din ce în ce mai mare la casierii pentru a plăti impozitele pe autoturisme, clădiri și terenuri. Număr destul de ridicat al persoanelor prezente la ghișee se datorează faptului că reducerea de 10% la plata impozitului se acordă până la data de 31 martie 2021. Deși reducerea este una destul de mica în cele mai multe cazuri, se pare ca este extrem de semnificativă în această perioadă grea a pandemiei de coronavirus.

Conform informațiilor oferite de Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu, cuantumul total al impozitelor ce trebuie încasate în acest an este de aproximativ 15 milioane de lei, eșalonat după cum urmează : 5 milioane de lei impozitul pe clădiri, 3 milioane de lei impozitul pe terenuri și aproximativ aceeași suma impozitul pe autoturisme.

Până la această dată suma totală a încasărilor este de aproximativ 1.547.600 de lei, media zilnică fiind de aproximativ 250.000 de lei.

Trebuie subliniatul faptul că suma de aproximativ 12 milioane de lei trebuie recuperată din anii trecuți. În mare parte sunt amenzi acordate de Serviciul Rutier, dar și de către Poliția Locală.