ActualitateSliderUltima ora

Omagiu adus lui Eminescu la teatrul din Târgu Jiu

De 11 ani, prima mare celebrare odată cu începerea anului nou este Ziua Culturii Naționale, pe care o sărbătorim astăzi.

Tot astăzi, sărbătorim și împlinirea a 171 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Născut la 15 ianuarie 1850, Mihail Eminovici – devenit mai apoi Eminescu, a influențat în mod covârșitor cultura autohtonă. Generații după generații au crescut cu poeziile sale, iar mesajul operei eminesciene, influențată de mari filosofi, se dovedește a fi mai actual ca niciodată.

Ziua Culturii Naționale este sărbătorită în majoritatea zonelor țării prin diferite manifestări.

La nivelul județului Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii împreună cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” au desfășurat numeroase activități culturale închinate acestei zile importante a nașterii lui Mihai Eminescu: recitaluri de poezii, lansări de cărți și reviste, precum și proiecție de film.

Acțiunea s-a deschis cu lansările de cărți semnate de Cristina Teodora Ciobanu și Ion Cepoi și a continuat cu un recital de romanțe pe versuri de Eminescu, cu participarea Emiliei Drăgotoiu Nanu, Larisa Cârlugea, Alina Parnescu și Marcel Trăistaru.

Un omagiu poeziei și lui Eminescu a fost adus și de către actorii Teatrului Dramatic Elvira Godeanu.

Cei prezenți la eveniment au avut șansa de a vedea proiecția filmului realizat în mai 2020 la Florești, film care prezintă trecerea lui Mihai Eminescu prin județul Gorj, după scenariul lui Ion Cepoi, în interpretarea lui Cosmin Brehuță și Gia Enache.

Articole similare

Back to top button