ActualitateSliderUltima ora

Manifestări la Școala Populară și Biblioteca Județeană

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare care are loc anual în România pe data de 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura și arta. Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu.

La nivelul județului Gorj acest eveniment a fost marcat prin diferite manifestări.

Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, a organizat și ea o serie de activități culturale cu prilejul Zilei Culturii Naționale, însă în mediul online.

Astfel gorjenii pasionați de muzică, arte și meșteșuguri tradiționale au urmărit audiții muzicale pe versuri de Mihai Eminescu și multe momente artistice și culturale deosebite.

Și la nivelul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu a fost celebrată.

În mediul online, elevii de la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” au organizat un eveniment „…Dor de Eminescu” unde numeroase recitări, aspecte ale vieții poetului și un film biografic au fost prezentate. Și ediția a VI-a a concursului de eseuri filosofice „Destine culturale europene” a fost lansată.

Activitățile cultural-artistice organizate au scopul să reamintească oamenilor importanța artelor și a culturii pentru păstrarea identității naționale.

Articole similare

Back to top button