ActualitateSliderUltima ora

În noroi de Bicentenar

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la Revoluția din 1821. Bicentenarul Tudor Vladimirescu ar urma să fie marcat printr-o serie de evenimente organizate atât la Târgu Jiu, cât și la Padeș și la Vladimir.  Liderul pandurilor s-a născut în 1780 în Vladimir. Unele sate ale comunei arată exact la fel. Dacă acum mai bine de 200 de ani nu se putea vorbi de asfalt, se pare că nici în anul  2021 nu putem avea așteptări prea mari.

Un cetățean al comunei a semnalat pe Facebook noroaiele în care este îngropat cătunul Leurdeasa. Localnicii sunt revoltați că li s-a promis asfalt în campania electorală, însă și acum, drumul este plin de noroi. Mai ales în an bicentenar, comuna nu arată deloc primitoare pentru manifestările ce se anunță.

Viceprimarul localității spune că a solicitat atât pietruirea acelui drum, cât și a altor tronsoane din comună aflate în aceeași situație, însă edilul nu a aprobat documentele.

Un alt drum din comună a fost „cârpit” de autoritățile locale, direct peste pământ.

În 2020 Primăria a încheiat un contract pentru modernizarea drumului care duce la Casa Memorială Tudor Vladimirescu, dar lucrările stagnează. Viceprimarul localității spune că în decembrie s-au alocat 650 000 de lei pentru 650 de metri de drum.

Edilul comunei, Ion Ianăși, este cunoscut pentru neregulile legate de Primăria Vladimir. În 2019, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat procurorilor pentru că ar fi  plătit 270 de mii de lei pentru un pod inexistent. Primarul a fost contactat de echipa Gorj Tv, pentru un punct de vedere, însă nu a dorit să facă declarații.

În Vladimir ar urma să fie organizate mai multe evenimente cu ocazia bicentenarului, cu sprijinul Consiliului Județean. În perioada următoare ar putea fi restaurat bustul lui Tudor Vladimirescu din centrul comunei, iar un basorelief ar urma să fie pus în curtea școlii primare din Andreești ce se va numi Școala Tudor Vladimirescu. De asemnea, se va încerca și schimbarea panoului de intrare în comună, care să marcheze atât bicentenarul, cât și satul natal al liderului pandurilor.

Articole similare

Back to top button