ActualitateSliderUltima ora

Dispare învățarea hibridă

Oficial de pe data de 8 februarie elevii se pot întoarce la clase. Semestrul al doilea va incepe in normalitate, insa nu pentru toti elevii. Presedintele Romaniei a anuntat 3 scenarii posibile, cel roșu, galben și verde. Însă, de acestă dată, scenariile diferă puțin de cele aplicate înainte de închiderea totală a unităților de învățământ.

În scenariul verde, cel mai fericit, acolo unde rata de infectare este sub 1 caz la mia de locuitori, toți elevii merg la școală și învață în sistem „față în față”. Schimbarea vine însă la scenariul galben. Dispare varianta de învățământ hibrid, acolo unde elevii erau împărțiți în două grupe. O parte erau la școală, cealaltă acasă, în online. Ministrul Educației a declarat că varianta hibridă nu a dat rezultate, fiind eliminată complet în decizia luată de autorități.

În scenariul roșu, rămân la clase doar elevii claselor terminale, dar și preșcolarii și cei din ciclul primar. Acasă vor sta toți elevii dacă localitatea va fi carantinată, acolo unde incidența cumulată depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

În cazul învățământului superior, fiecare Universitate va decide dacă reia cursurile în sistem clasic, sau rământ în format online. Acestea se pot alinia celor 3 scenarii, sau pot hotărî altele, universitățile beneficiind de autonomie.

În județul Gorj, deocamdată, nicio localitate nu se mai află în scenariul roșu, și doar câteva în cel galben.

De altfel, întregul județ înregistrează o rată de infectare sub 1 la mia de locuitori, iar numărul cazurilor de infectare zilnice, rareori depășește 30. În aceste condiții, majoritatea elevilor gorjeni se pot întoarce în siguranță la școală, respectând măsurile de protecție individuală.

Articole similare

Back to top button