ActualitateSliderUltima ora

Acțiune de colectare electrocasnice vechi

Acțiunea de colectare DEEE-uri, adică electrocasnice vechi, va avea loc și anul acesta la nivelul județului nostru, a transmis Serviciul de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj. În această acțiune un partener important este asociația Environ.

Această asociație este o organizație colectivă, nonguvernamentală și non-profit, de preluare a responsabilităților legale ale producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice cu scopul de a facilita colectarea, reciclarea și eliminarea nepoluantă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Inițiatorii acțiunii de colectare speră ca numărul localităților înscrise va fi unul destul de mare, mult mai mare față de cel de anul trecut – 50.

Dacă în acțiunea trecută, din 2020 cantitatea de electrocasnice vechi colectată a fost de aproximativ 108 tone, în prezent aceștia sunt mult mai optimiști, sperând la o cantitate mult mai mare.

Acest proiect a crescut de la an la an, Gorjul fiind printre singurele județe din România în care s-a reușit acest lucru. În anul 2018 campania s-a desfășurat doar în 35 de localități din județ.

Articole similare

Back to top button