ActualitateSliderUltima ora

Planuri pentru UM Sadu

Uzina Sadu ar putea beneficia de investiții pentru eficientizarea producției. Planul, ar fi după modelul CEO, iar ulterior acesta ar putea fi dus la Comisia Europeană.

UM Sadu a mai primit, în anul 2019, 24 de milioane de lei, iar apoi încă o tranșă de aproximativ 25 de milioane, iar anul viitor ar urma să primească încă 20 de milioane de lei. În total, statul va spriji compania cu aproape 65 de milioane de lei până în 2022. Cu acești bani, Uzina Sadu achiziționează utilaje necesare fluxului de lucru.

Prezent în emisiunea În interes public difuzată aseară la Gorj Tv, Deputatul Dan Vîlceanu spunea că interesant ar fi ca Uzina Mecanică Sadu să beneficieze de un proiect similar Complexului Energectic Oltenia. Un audit ar face planul de eficientizare, cu care ar merge la Comisia Europeană, iar ulterior ar notifica  pentru un ajutor de stat.

Vîlceanu spune că dacă UM Sadu acceptă toate comenzile, costul de producție ar fi peste prețul pe care îl oferă piața. Astfel, compania ar fi în pierdere. Deputatul a declarat că anul trecut a avut o discuție cu fostul ministru, Virgil Popescu, însă acum aceasta trebuie reluată cu actualul ministru.

La Uzina Mecanică Sadu acționari sunt RomArm și Ministerul Economiei. Cel din urmă a devenit majoritar acum câțiva ani când s-au alocat mai mulți bani pentru sistemul de apărare.

Articole similare

Back to top button