ActualitateSliderUltima ora

Mesaj transmis de ITM Gorj

Până în prezent numeroși angajați se confruntau cu probleme la întoarcerea la locul de muncă după ce fie au stat în carantină, fie au fost pozitivi COVID-19 și s-au vindecat. Acestora nu li se permitea întoarcerea la serviciu decât dacă prezentau un test SARS-CoV-2 negativ. Acest lucru punea însă în dificultate numeroși cetățeni, care nu aveau posibilitatea financiară de efectuare unui astfel de test.

Instituția Avocatului Poporului a adus la cunoștință Inspecției Muncii aceste situații, iar ulterior o serie de măsuri au fost luate. Astfel, pacienții asimptomatici sau simptomatici cu forme ușoare ce au încheiat perioada de 14 zile de izolare, declarați vindecați se pot întoarce la locul de muncă, fără obligația efectuării celui de-al doilea test. Persoanele în cauză trebuie însă să păstreze măsura distanțării fizice și purtării măștii de protecție pentru încă 10 zile.

Decizia întoarcerii la locul de muncă fără un al doilea test nu este una nouă, ci este prevăzută în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1513/2020.

 

 

Articole similare

Back to top button