ActualitateSliderUltima ora

Începe etapa a II-a de vaccinare

Vineri, 15 ianuarie, începe o nouă etapă de vaccinare, iar circa 5 milioane de români sunt eligibili pentru vaccin, adică persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, persoane din industrii cheie.

Tot de mâine începând cu ora 15:00, devine funcțională și platforma informatică pe care se pot face înscrieri. De asemenea și medicii de familie pot prelua cererile pacienților.

La nivelul întregii țări sunt peste 10.000 de centre vaccinare, 40.000 de persoane sunt vizate în această etapă.

La nivelul județului Gorj au fost stabilite 5 centre comunitare pentru etapa a doua de vaccinare și anume: două centre la Târgu Jiu, unul în cadrul sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși” și unul la Stadionul Municipial, un altul la Clubul Pensionarilor din Cărbunești, la școala catolică din Motru și la Căminul Cultural din Bâlteni.

Pe lângă aceste noi centre vor rămâne în continuare funcționale 4 din cele 8 centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din județul Gorj: la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și la Spitalele Orășenești din Novaci, Turceni și Rovinari.

La centrele comunitare, se pot vaccina aproximativ 60 de persoane pe zi, începând cu săptămâna viitoare.

În perioada 15-19 ianuarie se desfășoară campania de vaccinare și în centrele de asistență medico-socială și rezidențiale, prin echipe mobile formate din reprezentanții DSP Gorj, 432 de doze de vaccin fiind repartizate.

Articole similare

Back to top button