Crește salariul minim cu o pâine pe zi

2021 vine cu creșteri. De facturi, prețuri, dar și de salariu. Românii încadrați cu salariul minim pe economie vor primi mai mult cu 70 de lei brut. De la 2230 de lei de lei brut la 2300 de lei, am putea spune că Guvernul „a rotunjit” veniturile salariale.

Deși este cea mai mică majorare a salariului minim, Guvernul anunță printr-o postare pe facebook că păstrează puterea de cumpărare a românilor.

În ședința de guvern de astăzi, a fost aprobat actul normativ prin care se stabilește salariul minim pentru anul 2021 la 2.300 de lei. Astfel, salariul minim va crește cu 3% peste rata inflației în 2020, păstrând puterea de cumpărare a românilor.

Aproape un milion si jumătate de români, adică un sfert din totalul angajaților din România sunt plătiți cu salariul minim, majorat acum cu 3,1%. Premierul Florin Cîțu a anunțat și că majorarea poate fi aplicată chiar din această lună. Întrucât salariile pe luna ianuarie sunt plătite în februarie, angajații ar putea primi banii începând de luna viitoare.

Cu cei  40 de lei în plus lunar, românii vor putea cumpăra o pâine pe zi. Dacă împărțim majorarea salarială la numărul de zile dintr-o lună, românii vor putea cheltui cu mai puțin de 1 leu și 50 de bani în fiecare zi, față de anul trecut.