ActualitateSliderUltima ora

Controale DSVSA și la Rânca

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a peste 46 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, 2 unități din Bărbătești și Săulești au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 20.000 de lei.

10.000 de lei a primit amendă o brutărie pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, suprafețelor și utilajelor. Se pare că suprafețele interioare prezentau zone degradate și acumulări de murdărie și mucegai, sistemul de ventilație nu era conform, iar chiuveta și utilajele tehnologice nu erau igienizate corespunzător.

Tot 10.000 de lei a primit amendă și un magazin alimentar. Unitatea sancționată nu deținea document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor, iar spațiul nu corespundea din punct de vedere structural, functional și igienico-sanitar, pereții prezentau chiar și zone de mucegai. Inspectorii au depistat și că persoana implicată în activitatea comercială nu deținea documente privind controlul stării de sănătate.  Pe lângă sancțiunea contravențională , a fost luată și măsura interzicerii desfășurării activității de comercializare a produselor alimentare, până la remedierea tuturor deficiențelor și înregistrarea sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor a unității.

Echipele mixte au derulat de asemenea în weekend acțiuni de inspecţie şi control în unitățile de comercializare şi în unităţile care prepară și servesc alimente din arealul turistic Rânca, dat fiind numărul de turiști prezenți în zonă.

Articole similare

Back to top button