ActualitateSliderUltima ora

AJOFM vine în ajutorul șomerilor

AJOFM Gorj a organizat deja 25 cursuri de formare profesională la care au participat 552 de persoane, 548 dintre ei fiind șomeri, beneficiind de gratuitatea serviciilor de formare profesională.

În cadrul acestor programe au participat și persoane cu acces dificil pe piața muncii, fiind vorba despre 3 persoane cu dizabilități, 6 de etnie romă, 2 tineri post-instituționalizați, 6 foști deținuți și 280 de cetățeni cu domiciliul în mediul rural.

Domeniile în care se organizează aceste cursuri sunt destul de variate.

După susținerea examenelor de finalizare a cursurilor, 307 de absolvenți au fost angajați.

Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM, susține că prin programele de formare au fost finanțate ucenicie la locul de muncă pentru 55 de persoane după cum urmează:  11 modelatori ceramică, 37 operatori-confecționeri industriali, 4 frizeri și 3 lucrători-finisori pentru construcții.

De la începutul anului și până în prezent, 4.982 persoane au reușit să fie încadrate în muncă datorită acestor programe de formare la nivelul județului Gorj, dintre acestea 2.380 sunt persoane cu domiciliul în mediul urban și 2.602 în mediul rural. 4.466 de contracte au fost încheiate pe o perioadă nedeterminată și 516 pe o perioadă determinată.

AJOFM a acordat în continuare prime persoanelor care respectă anumite condiții. Dintre persoanele care au fost recompensate, fac parte și: foști șomeri neindemnizați care s-au încadrat cu contracte de muncă pe perioadă mai mare de 3 luni, absolvenți și persoanele care și-au găsit loc de muncă la peste 50 de km, unde este necesară schimbarea domiciliului.

Prin programul de ocupare, AJOFM a reușit să încheie un număr record de 1623 de convenții. Persoanele care au beneficiat de aceste convenții au fost și persoane cu vârsta peste 45 de ani, persoane cu dizabilități, absolvenți și persoane unice susținătoare a familiilor monoparentale.

Articole similare

Back to top button