ActualitateSliderUltima ora

Dispar 15 posturi de conducere la primărie

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu pregătește pentru acest nou an și o nouă organigramă, astfel că toți angajații care se află în subordinea primăriei își vor afla noile atribuții.

Romanescu subliniază faptul că această nouă reorganizare a personalului nu trebuie confundată cu o restructurare, angajații nu vor fi dați afară decât în situația în care nu sunt de acord cu noile atribuții. Edilul consideră că prin această măsură de tăiere a anumitor funcții de conducere, va face o economie de aproximativ 1 milion de euro la bugetul local.

O astfel de reorganizare nu a mai fost făcuta la nivelul UAT-ului din Târgu Jiu din anul 2002, iar în prezent cerințele cetățenilor s-au schimbat radical.

Problema parcărilor este o problemă prioritară pentru Romanescu. Numărul mașinilor înmatriculate în Târgu Jiu este dublu fața de capacitatea locurilor de parcare, astfel că este nevoie urgentă de o suplimentare. Edilul dorește ca în perioadă următoare să amenajeze locuri de parcare lângă centura actuală din oraș, dar și în cadrul unor parcări subterane.

Edilul își dorește de asemenea unirea celor două entități care se ocupă de parcările publice și cele de reședință, rezultând o singură entitate care se va ocupa în totalitate de sistemul de parcări de la nivelul municipiului.

Romanescu susține că prin această reorganizare aproximativ 15 posturi de conducere vor dispărea, devenind astfel posturi de execuție deoarece acestea nu au fost înființate „după cerințe, ci după om” . În viziunea primarului se află în prezent  Poliția Locală, unde în jur de 8 posturi de conducere dispar din structura actuală.

Articole similare

Back to top button