ActualitateSliderUltima ora

Cine dă Prefectul la Gorj?

Grabă mare la nivel central pentru schimbarea oamenilor-cheie din teritoriu. Deja s-au făcut schimbări în majoritatea școlilor și urmează și șefii deconcentratelor să își piardă funcția. Coaliția aflată la Guvernare împarte acum funcții de secretar de stat, iar în cel mai scurt timp va numi și Prefecții județelor.

La Gorj, Cosmin Pistol i-a luat locul lui Cristinel Rujan după ce actualul senator și-a dat demisia. Pistol a fost propus de Partidul Mișcarea Populară pe vremea când bătuse palma cu PNL. După ce nu a mai reușit să treacă pragul la alegerile parlamentare, PMP a ieșit din joc și va pierde funcțiile în care și-a trimis reprezentanții.

Deputatul Radu Miruță spune că USR va alege 14 Prefecți. Există de altfel și o ordine care va fi respectată de cele 3 partide. Prima organizație care va decide reprezentantul Guvernului în teritoriu este PNL. Apoi USR va alege Prefectul, urmând din nou PNL și ultima dată UDMR, iar ciclul se va repeta până la ocuparea tuturor funcțiilor.

Se vor respecta de asemenea și proporțiile din interiorul partidelor. La Gorj USR a obținut în jur de 10 procente, fiind pe locul 22 la nivel național. S-ar părea că Uniunea Salvați România nu are șanse să numească Prefectul. Însă, Miruță spune că organizația ar putea da totuși Prefectul de Gorj.

Miruță spune că în ierarhie,  USR Timiș este înaintea organizației de la Gorj, însă dacă liberalii vor alege primii județul Timiș, este posibil ca USR să se reorienteze către alte județe, printre care și Gorjul. Dacă totuși nu vor reuși să numească Prefectul, deputatul precizează că subprefectul va fi cu siguranță din partea lor.

Articole similare

Back to top button