ActualitateSliderUltima ora

Vrea transmisiune live de la CEO

După ce a acuzat pe facebook Complexul Energetic Oltenia de lipsă de transparență, Radu Miruță a ținut și o conferință de presă, pe aceeași temă. Deputatul USR a făcut cercetări și spune că societatea care se ocupă de desemnarea managementului CEO este una cu sediu într-un apartament din Prahova, cu 6 angajați. Aceeași firmă ar fi făcut selecția și în urmă cu 4 ani pentru completarea Directoratului cu 2 membri.

Miruță spune că nu acuză societatea, însă consideră că este o lipsă totală de transparență în selecția membrilor, întrucât după finalizarea înscrierilor „nu se știe cine s-a înscris” și nici criteriile de selecție ale membrilor directoratului nu ar fi cunoscute.

Tot Miruță vine și cu soluția: transmisiune directă de la audierea candidaților. Deputatul solicită  ca procedură să fie publică, transmisă online sau prin intermediul mass-media, pentru a îndepărta orice suspiciune.

Președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, în contrazice pe Miruță. Pe de o parte, Burlan spune că societatea în cauză nu s-a ocupat în 2017  de selecție și că procedura se va desfășura la nivelul Ministerului, iar pe de altă parte, atât criteriile cât și condițiile de participare sunt publice, procedura beneficiind de transparență.

Cu privire la solicitarea lui Miruță de a transmite live procedura, Burlan spune că selecția se face conform prevederilor legale și nu este nevoie de inventarea altor metode.

Din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia fac parte 7 membri, iar din Directorat, 5.

Articole similare

Back to top button