ActualitateSliderUltima ora

Proiect pentru reabilitarea pasarelelor

Proiectul de reabilitare a celor două pasarele din oraș este pe lista autorităților din Târgu Jiu încă de anul trecut când, o parte din balustrada din zona Artego, s-a prăbușit.

Dupa acest incident, autoritățile au alocat fondurile necesare pentru reabilitarea celor două mari tronsoane de drum. Licitația organizată a avut loc de trei ori în anul trecut, iar primarul Romanescu speră că în acest an va fi stabilit un constructor pentru demararea lucrărilor.

În prezent, conform spuselor lui Marcel Romanescu, proiectul de reabilitare al pasarelelor a intrat deja în planul Ministerului Dezvoltării, fiind prins pentru finanțare.

Demersurile necesare au fost deja demarate printr-o expertiză. Ulterior acesteia, indicatorii pentru reabilitarea celor două pasarele  vor fi înaintați Ministerului Dezvoltării.

Romanescu susține că o reabilitare totală a celor două pasarele nu ar fi posibilă doar prin finanțare de la bugetul local. O altă problemă a acestui proiect ar fi faptul că lucrarea se desfășoară pe mai mulți ani, iar extrem de puține societăți sunt agrementate pentru realizarea unor astfel de lucrări, mai ales că este vorba și despre o trecere peste calea ferată.

Articole similare

Back to top button