A fost aprobată și publicată lista directorilor de școli

Începând de mâine, 9 Ianuarie, un total de 86 de posturi de directori și directori adjuncți vor fi vacante și necesită a fi ocupate până la organizarea concursului, care se preconizează că va avea loc în toamna acestui an. Astfel, ieri a avut loc finalizarea selecției directorilor pentru unitățile de învățământ.

Posturile au fost distribuite candidaților printr-o selecție de dosare, în baza unor CV-uri depuse și a unor scurte prezentări. Selecția are în vedere doar numele și activitatea persoanelor interesate să ocupe o funcție de conducere temporară a unităților de învățământ.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, 198 de dosare au fost depuse pentru cele 86 de posturi disponibile. Există cazuri în care o persoană a depus cereri pentru mai multe posturi de conducere, tocmai pentru ca șansa de câștig să fie una mai ridicată. Primirea cererilor pentru selecție a fost încheiată încă din data de 30 decembrie 2020.

Inspectorul general al IȘJ Gorj a înaintat spre aprobare Consiliului de Administrație lista cu cadrele didactice propuse, care a fost aprobată. Această listă este afișată pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Pentru Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Cristina Goanță este noul director, pe posturile de adjuncți fiind instalați Mihaela Pîrvulescu și Bogdan Rădulea Zamfirescu. Marius Badea este noul director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, adjunct fiind Ștefan Cristi Vătafu. Mihaela Runceanu este director adjunct al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”, iar Flavius Boian va conduce Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu.

Mandatele noilor directorii vor fi valabile doar până la organizarea concursului. În prezent există 17 directori care vor rămâne în continuare în funcție, având în vedere că au mandate valide până la finalul acestei veri.