ActualitateSliderUltima ora

A abandonat mașina, a aruncat arma și a fugit

Un bărbat de 53 de ani, din comuna Negomir, s-a ales cu un dosar penal, amendă în valoare de 500 de lei, dar și suspendarea permisului de conducere.

La data de 7 ianuarie, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari s-au sesizat cu privire la faptul că, un autoturism de teren, la vederea organelor de poliție a demarat în viteză pe o uliță din comuna Negomir.

Autoturismul nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști, așa că s-a început urmărirea autovehiculului cu mijloacele speciale de avertizare, luminoase și sonore. Pe DJ 674B Negomir, la trecerea peste un pod, din partea dreapta a autoturismului, polițiștii au observat că ar fi fost aruncată o armă de vânătoare, iar autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat.

Arma de vânătoare a fost identificată ulterior de către o echipă operativă a IPJ Gorj, în șanțul fluvial aferent Văii Artanului.

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizata pentru a purta si folosi arme letale de vânătoare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor si braconaj, iar arma de vânătoare și cele 4 cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de bărbat, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 30 de zile.
De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID–19.

Articole similare

Back to top button