ActualitateSliderUltima ora

Pregătesc amendamente pe Buget

Premierul Florin Cîțu a declarat ieri că Bugetul pe anul 2021 va fi prezentat Parlamentului abia pe 4 februarie. Acesta a motivat întârzierea prin nevoia de familiarizare a miniștrilor cu instituțiile pe care le conduc și că ar avea nevoie de timp pentru prioritizarea investițiilor.

Deputatul de Gorj, Gheorghe Pecingină spune că prezentarea bugetului nu este una târzie, date fiind schimbările la nivelul Guvernului. Acesta consideră și că bugetul va fi dezbătut în Parlament și ulterior va fi votat.

Pe de altă parte, opoziția spune că va amenda bugetul. Deputatul Claudiu Manta consideră că bugetul va fi unul de austeritate, fără creșteri de pensii și salarii. Mai mult, tot el spune că „va fi un buget al nerespectării legilor”.

Manta spune că cel puțin parlamentarii de Gorj vor propune amendamente benefice pentru județul pe care îl reprezintă. El speră că și alți parlamentari aflați la putere vor susține amendamentele social-democraților. O parte dintre propunerile opoziției se vor referi la finanțarea investițiilor de pe raza județului Gorj.

Până pe 4 februarie, fiecare minister va trebui să prezinte spre aprobare un memorandum care să prezinte situația proiectelor de investiții. Totodată, Cîțu a cerut fiecărui minister care are în subordine operatori economici să facă o analiză pe baza rapoartelor contabile. Alocarea sumelor de la buget pentru acești operatori economici va depinde de memorandumul ministerelor.

Articole similare

Back to top button