ActualitateSliderUltima ora

IPJ Gorj acționează zilnic în Rânca

IPJ Gorj acționează în stațiunea montană Rânca pentru a rezolva problema aglomerației din trafic cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii vor proceda la sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu privire la oprirea și staționarea autovehiculelor pe drumurile publice, folosind în acest sens și autospecialele de poliție dotate cu echipamente video-radar.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 2-3 puncte amenda și 2 puncte de penalizare, pentru oprire și 4-5 puncte amenda și 3 puncte de penalizare, pentru staționare.

De asemenea, având în vedere avertizările meteo, care se referă la condiții meteo nefavorabile, IPJ Gorj reamintește despre obligația echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă, în condițiile în care partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Articole similare

Back to top button