ActualitateSliderUltima ora

Doze suplimentare de vaccin la SJU, pregătiri pentru Etapa II

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pe lângă cele 395 de doze de vaccin primite, încă 20 au ajuns astăzi. Media zilnică de vaccinare este de aproximativ 100-105 persoane.

Reprezentantul centrului de vaccinare SJU Târgu Jiu, susține că dacă se menține același ritm alert de vaccinare, până la sfârșitul acestei săptămâni toate dozele de vaccin se vor termina. Astfel, managerul a solicitat suplimentarea cu încă 240 de doze de vaccin Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Listele cu personalul medical care dorește imunizarea sunt într-o continuă actualizare, iar ținând cont că acest vaccin trebuie menținut la o temperatură specială și trebuie administrat într-o perioadă limitată, managerul SJU este obligat să facă solicitări de suplimentare.

În Etapa I de vaccinare, care este în plină desfășurare, sunt incluși lucrătorii din domeniile sănătate și social, atât sistem public, cât și privat.

Începând de luni, 11 ianuarie, campania de vaccinare împotriva COVID-19 ajunge și în cadrul DGASPC. În prima săptămână vor fi vaccinați 179 de angajați – personal medical din cadrul serviciilor sociale pentru copii și adulți din subordinea DGASPC.

Conform informațiilor oferite de ISU Gorj, au început să se facă pregătiri intense și pentru etapa a II-a, mai exact pentru vaccinarea populației cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale.

În categoria lucrătorilor care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale, așa cum sunt prevăzuți în HG 1031/2020 se încadrează și „ personalul din mass-media care desfășoara activități de risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje în unitățile medicale.ˮ

Astfel, fiecare publicație de presă în parte, trebuie să trimită către Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj, lista cu persoanele care doresc să se vaccineze în etapa a II-a, pentru estimarea necesarului de doze de vaccin.

Prima persoană din România a fost vaccinată anti-COVID în data de 27 decembrie.

Articole similare

Back to top button