ActualitateSliderUltima ora

Sfaturi IPJ Gorj pentru sărbătoare în siguranță

Pentru ca cetățenii să participe în siguranță la festivitățille organizate cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului Iisus Hristos și Sfântului Ioan Botezătorul, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Pentru desfăşurarea fără evenimente nedorite a manifestărilor religioase, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică și pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. Măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult și prevenirea evenimentelor rutiere negative.
Forțele de ordine vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase trebuie să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.
De asemenea, IPJ Gorj oferă o serie de recomandări și conducătorilor auto. Aceștia trebuie să circule cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi să nu uite de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, este necesară mărirea distanţei dintre vehicule.

Șoferii trebuie să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi să evite depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
IPJ Gorj transmite tuturor cetățenilor să apeleze cu încredere numărul 112 în caz de nevoie sau dacă au asistat ori au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale. 

Articole similare

Back to top button