ActualitateSliderUltima ora

Revelion în siguranță

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj acționează, în perioada 31 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier, pe raza întregului județ.

În total, peste 790 de polițiști, ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, acțiuni speciale, vor acționa în dispozitivele de ordine și siguranță publică. Alături de polițiști vor fi prezenți membrii din cadrul I.J.J. Gorj și Poliția Locală.

Scopul activităților îl reprezintă gestionarea corespunzătoare a climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea și sau combaterea cu fermitate a oricăror acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

De asemenea polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, desfășoară activități verificare a respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii rutieri acționează pe drumurile publice din județ, cu aparatele radar montate pe autospecialele de poliție și cu dispozitivele TrueCam, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier.

IPJ Gorj transmite de asemenea tuturor cetățenilor să își petreacă timpul liber în siguranță, să aibă grijă de bunurile personale, să fie prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fie atenți la copiii care îi însoțesc.

De asemenea, oferă o serie de recomandări și conducătorilor auto.

Persoanele care au asistat sau au cunoștiință despre comiterea unei fapte antisociale, sunt rugate să apelez cu încredere 112 – Apel Unic de Urgență.

Articole similare

Back to top button