ActualitateSliderUltima ora

Cum va fi vremea de Revelion?

Conform informațiilor oferite de meteorologi, anul acesta vom avea un Revelion fără zăpadă, dar cu șanse mari de precipitații.

Vremea ne oferă tot felul de surprize, două anotimpuri într-unul singur – așa ar putea fi caracterizată vremea din țara noastră în această perioadă. Doar câteva zile iarna și-a arătat colții, ninsoare și vântul punând stăpânire mai ales pe zonele montane, lucrurile s-au schimbat acum radical.

Un fenomen destul de rar s-a întâmplat de asemenea în acest an. Vestitorii primăverii, ghioceii și-au făcut apariția în plină iarnă, fiind favorizați de temperaturile neobișnuit de calde.

O masă de aer cald care a pătruns în țara noastră prin sud aduce aceste temperaturi neobișnuite. Așa că de Revelion avem temperaturi mai potrivite pentru o zi de primăvară în toată țara.

Vineri, în prima zi a Noului An valorile termice vor rămâne destul de ridicate față de media climatologică a primei decade a lunii ianuarie.

La nivelul municipiului Târgu Jiu ziua de 1 Ianuarie va fi una însorită, cu o temperatură maximă de aproximativ 9 grade Celsius, iar minima nopții va scădea la maxim -2 grade Celsius.

In regiunile intracarpatice va ploua pe spații relativ extinse, iar în Maramureș local se vor strânge cantități de apă de până la 15-20 de mm. Unele ploi izolate se vor semnala și în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, însă în aceste regiuni precipitațiile vor fi slabe din punct de vedere cantitativ.

La munte va ninge viscolit și se va depune un strat de zăpadă de până la 10-15 centimetri la peste 1500 de metri în vestul Munților Apuseni și în nord-vestul Carpaților Orientali.

Vântul va sufla tare în Carpații Orientali, moderat spre tare în Munții Apuseni, slab până la moderat în Crișana, sudul Transilvaniei și în Bărăgan și mai mult slab în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 3 si 8 grade în Transilvania și Maramureș, 5-10 grade în Banat, Crișana și Oltenia, 9-14 grade în Muntenia și Dobrogea și 7-12 grade Celsius în Moldova.

În continuare, vremea se va ameliora ca aspect în toată țara și va rămâne deosebit de caldă pentru această perioadă.

Articole similare

Back to top button