ActualitateSliderUltima ora

CEO încheie anul pe minus

Finalul lui 2020 aduce pierderi si pentru Complexul Energetic Oltenia. Nici 2018 sau 2019 nu au fost ani mai buni pentru mineritul din Gorj, insa anul acesta crizele prin care a trecut Romania au inrautatit situatia CEO.

Unul dintre motivele pentru care compania inregistreaza pierderi in ultimii 3 ani este si cresterea pretului certificatelor de CO2. Daca la inceputul anului 2017 costul unui astfel de certificat era de doar 4 euro, in acest moment pretul este de 8 ori mai mare. De altfel, si consumul de energie electrica la nivel continental a scazut fata de anii trecuti. Guvernul a sprijin anul acesta compania, insa toate sperantele se pun in planul de restructurare si eficientizare.

Planul de restructurare este o gura de oxigen pentru CEO. Prin aprobarea acestuia compania poate sa beneficieze de investitii si sa achizitioneze certificatele de CO2. Si Fondul de modernizare va ajuta compania sa iasa la liman. Cu acesta se vor investi in centrale noi si parcuri fotovoltaice.

Conducerea CEO spera ca 2021 sa fie un an mai bun pentru mineritul din Gorj, cu atat mai mult cu cat Carierele Tismana si Pinoasa vor avea front de lucru, iar din Februarie ar urma ca si Lupoaia sa fie deblocata. Daniel Burlan a tinut sa transmita si un mesaj tuturor angajatilor, multumindu-le pentru intelegerea acordata.

In luna ianuarie ar urma sa fie aprobat planul de restructurare de catre comisia europeana, iar cariera Lupoaia va fi deblocata din februarie. In acest fel, toate carierele Complexului isi vor desfasura activitatea incepand cu 2021.

Articole similare

Back to top button