ActualitateSliderUltima ora

Revelionul gorjenilor

Anul 2020 este considerat a fi anul provocărilor la nivel național. Pandemia de coronavirus a adus numeroase schimbări. Oamenii au fost nevoiți să se adapteze unui alt stil de viață plin de restricții și măsuri.

Distanțarea socială este o măsură de protecție impusă de autorități care nu poate fi sub nicio formă ignorată. De altfel, este cea mai eficientă măsură de a combate răspândirea noului coronavirus. În acest context, oficialii au menținut restricțiile în continuare, cea mai importantă fiind: interzicerea deplasării cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00 . Autoritățile au anunțat că nu pot intra în locuințe în seara dintre ani, însă pot da amenzi usturătoare pentru tulburarea liniștii publice.

Astfel, românii vor petrece trecerea dintre ani, acasă cu familia, iar pregătirile pentru masă de Revelion sunt în toi.

La nivelul județului Gorj, situația cumpărăturilor de Anul Nou pare a fi afectată de pandemia de COVID-19, mai ales în cazul persoanelor vârstnice.

Pensionari au alocat pentru masa de Crăciun între 150 și 300 de lei, unii dintre preferând să consume alimente și produse din producția proprie.

Întrebați cum și cu cine își petrec seara de Revelion, răspunsul majoritar al gorjenilor a fost: acasă, cu familia, restricțiile și măsurile pandemie ținându-i departe de cei dragi.

Sărbătorile anului 2020 sunt considerate a fi sărbători atipice, pline de restricții.

Articole similare

Back to top button