ActualitateSliderUltima ora

175 de kg de materiale pirotehnice confiscate

Comerțul și folosirea ilegală a articolelor pirotehnice creează numeroase probleme, în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales de Anul Nou, atât polițiștilor, cât și în general, populației care este deranjată de zgomotele petardelor, asta fără să mai luăm în calcul și riscul de accidentare în cazul utilizării anumitor materiale pirotehnice.

Pentru a verifica legalitatea desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice în perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii desfășoară numeroase controale.

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal legat de comercializarea ilegală a articolelor pirotehnice, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza a trei localități din Gorj: Târgu Jiu, Peștișani și Padeș.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor 175 kilograme având o valoare de peste 11.000 de lei.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic.

Articole similare

Back to top button