ActualitateSliderUltima ora

Restanți la plata taxelor și impozitelor

Responsabilitatea târgujienilor pe final de an pare că se pierde. În anii trecuți ghișeele erau luate cu asalt, însă de această dată cozile la Direcția de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu au rămas doar o amintire. Fie că au de achitat amenzi, impozite sau alte taxe, gorjenii au preferat să le lase pentru următorul an și să încheie socotelile cu statul abia în 2021.

Mariana Budulan, directorul instituției, a declarat că în aceste zile s-au făcut încasări mult mai mici față de aceeași perioadă a anilor precedenți. Sumele mici se datorează și suspendării executării creanțelor pentru anul 2020 din cauza pandemiei covid-19.  

Digitalizarea instituțiilor și trecerea a mare parte din activități în spațiul virtual i-a determinat pe gorjeni să prefere plata taxelor folosind platforma online. Peste 500 000 de lei au fost achitați de acasă, fără să mai fie nevoie de o deplasare la ghișeul instituției.

Doar câțiva oameni s-au prezentat astăzi la sediul instituției, în mare parte pentru a-și achita unele amenzi, ori pentru a-și trece imobilele sau mașinile în evidența statului.

Taxele și impozitele se vor majora în 2021 cu indicele ratei de inflație aferent anului 2020. Sumele indexate vor contribui la buget cu aproximativ 3,8%.

https://youtu.be/_ONPe–K1QQ

Articole similare

Back to top button