ActualitateSliderUltima ora

Județul incertitudinilor

În România imunizarea împotriva covid-19 a început încă din a treia zi de Crăciun, iar astăzi a ajuns și cea de-a doua tranșă de vaccinuri. 140 000 de doze au fost aduse cu 3 avioane și vor fi distribuite către mai multe județe, printre care și Gorjul. Când vor ajunge însă la noi, este un lucru incert pentru autoritățile județene.

Se știe doar că 8 spitale din Gorj vor beneficia de doze și că va fi vaccinat personalul unităților sanitare. Prefectura Gorj nu știe nici când vor sosi vaccinurile și nici cine va fi primul imunizat.

La Spitalul din Turceni se pare că se știe când va ajunge serul. Managerul Dragos Hațegan spune că  pe 4 ianuarie va începe campania de vaccinare a cadrelor medicale, dar încă se lucrează la listele nominale pentru a face programarea pe platformă.

Și la Novaci se știe când va ajunge vaccinul. Managerul instituției, Emil Grigore, spune că tot pe 4 ianuarie va începe campania de imunizare a personalului medical. În prezent și aici se refac listele, însă , la fel ca la Turceni, nu s-a desemnat încă persoana care să dea startul vaccinării. Cel mai probabil, primul vaccinat la Novaci ar putea fi Directorul Medical, chiar în prima zi lucrătoare din 2021.

Pe de altă parte, la Târgu Jiu nu se știe nici când vor veni dozele, nici cine se va vaccina primul. Se cunoaște în schimb numărul exact al persoanelor care vor fi imunizate la Spitalul Județean de Urgență. Dumitru Vienescu spune că unitatea sanitară s-a organizat și așteaptă doar să le fie repartizate dozele. Câte și când, rămâne de văzut.

În prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, s-au imunizat 960 de cadre medicale din cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus. În total, România ar urma să primească de la Comisia Europeană vaccin pentru imunizarea a 10,7 milioane de persoane. Vaccinarea populației ar urma să înceapă în primăvară.

Articole similare

Back to top button