ActualitateSliderUltima ora

Carne aproape stricată scoasă la vânzare

Inspectorii DSVSA Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în perioada 21 – 27 decembrie, în unitățile supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza orașelor Târgu Jiu, Țicleni și Novaci, a comunei Baia de Fier, precum și a stațiunii Rânca.

În urma controalelor au fost depistate mai multe nereguli, astfel că au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 27.200 de lei unor unități situate în Bâlteni, Târgu Jiu și Țicleni.

Amendă a primit și un supermarket din Târgu Jiu care oferea spre vânzare carne care începuse sp se strice, prezentând modificări ale culorii. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat o amendă de 10.000 de lei plus sancțiunea complementară de reținere oficială a cantității de carne, ulterior urmând a fi dirijată către neutralizare.

Reprezentanții DSVSA Gorj au mai dat o amendă de 10.000 de lei la o carmangerie, pentru nerespectarea normelor stabilite de ANSVSA privind întreținerea spațiilor, suprafețelor și utilajelor: paviment degradat și neigienizat, stâlpi de susținere cu porțiuni degradate, pragurile de la ușile de acces cu zone corodate și în plus, temperatura de depozitare a produselor în spațiile frigorifice nu era monitorizată zilnic pe graficele de evidență.

Alte sancțiuni au mai fost aplicate la o măcelărie pentru manipularea necorespunzătoare a cărnii și produselor din carne, dar și la un restaurant și un alt supermarket.

Inspectorii DSVSA Gorj vor desfășura în continuare activități de verificare a unităților în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.

Articole similare

Back to top button