A început vaccinarea anti COVID-19

Uniunea Europeană a dat startul campaniei coordonată de vaccinare pentru lupta împotriva COVID-19.

Italia a fost prima țară a Uniunii Europene care a început vaccinarea în ziua stabilită, la 10 luni de la confirmarea primului pacient pozitiv la coronavirus. Italia este țara cu cea mai mare rată a mortalității COVID din Europa.

Echipe mobile au început administrarea vaccinului anti-COVID și în Germania, primii imunizați fiind cei cu vârste de peste 80 de ani și personalul din spitale.

O femeie în vârstă de 78 de ani a fost duminică dimineața prima persoană vaccinată în Franța împotriva coronavirusului, iar în Spania o pensionară în vârstă de 96 de ani a dat startul vaccinării.

A început oficial campania de vaccinare anti-COVID și în România, iar prima persoană care s-a vaccinat a fost o asistentă medicală de la Institul Matei Balș din Capitală. Mihaela Anghel, în vârstă de 26 de ani lucrează de 4 ani ca și asistentă. Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9.00, în aplauzele cadrelor medicale din spital.

Mihaela este membră și a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta a susținut că vaccinul a fost unul nedureros și că se simte onorată pentru că a fost aleasă să fie prima persoană vaccinată din țară.

Numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din România, cărora li s-a administrat, duminică, prima doză de vaccin împotriva coronavirusului este de 960.

La nivelul județului Gorj, conform informațiilor oferite de reprezentanții prefecturii Gorj, primele doze de vaccin anti COVID-19 ar putea ajunge până la sfârșitul anului, unele chiar din a doua tranșă de vaccinuri. Prioritari în această campanie de vaccinare sunt medicii și personalul din centrele de bătrâni și copii.