ActualitateSliderUltima ora

2021, an bicentenar Tudor Vladimirescu

Autoritățile vor să marcheze bicentenarul Revoluției de la 1821 printr-o serie de evenimente reprezentantive. În comuna Padeș a fost semnată Proclamația adresată poporului Țării Românești ce cuprindea o serie de revendicări. Printre acestea,  împărțirea pământurilor boierilor și mănăstirilor către țărănime și desființarea privilegiilor boierești.

În condițiile în care pandemia este departe de a lua sfârșit, autoritățile sunt nevoite să adapteze programul manifestărilor la restricțiile impuse de pandemie. Evenimentul se va desfășura în 3 localități: Târgu Jiu, Padeș și Vladimir.  Edilul municipiului, Marcel Romanescu, spune că a luat deja legătura cu Ministerul culturii pentru a finanța în primul rând evenimentele de la Târgu Jiu. O parte dintre manifestări vor fi suportate și din bugetul consiliului Județean Gorj.

Autoritățile spera ca în 2021 condițiile desfășurării evenimentelor să fie mai blânde, iar situația epidemiologică să permită organizarea acestora așa cum au fost ele concepute.

Și Parcul Tudor Vladimirescu va fi reamenajat. Din păcate finalizarea lucrărilor nu va avea loc anul viitor. Încă este incert dacă finanțarea va profeni din fonduri europene sau guvernamentale. Bugetul local al municipiului Târgu Jiu nu permite o investiție de o asemenea amploare.

Valoarea proiectului se ridică la 6 milioane de lei, iar bugetul local va asigura doar începutul lucrărilor.

Articole similare

Back to top button