Supermarket amendat de DSVSA

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a peste 100 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, 4 unități din Motru, Rovinari și Târgu Jiu au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 12 400 de lei.

Cea mai mare amendă a primit-o un  supermarket. 14 kg de macrou congelat nu prezentau elemente de identificare, iar întreaga cantitate era depozitată într-un congelator neîntreținut corespunzător. Tot macroul a fost confiscate de inspectorii DSVSA și a fost dirijat către neutralizare

1200 de lei a primit amendă și o pizzeria, întrucât personalul lucrător nu purta echipament de protecție sanitară, iar fișele de sănătate nu erau vizate la zi de către medical de Medicina Muncii.

Tot 1200 de lei a primit și o carmangerie pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de deoizutare a unor produse destinate comercializării. Cu alte cuvinte, carnea de porc expusă la vânzare era depozitată necorespunzător, punând în pericol siguranța consumatorilor.

Un fastfood a primit doar un avertisment scris. La data controlului, fișele de sănătate a personalului care manipulează alimentele lipseau, iar graficele de temperature erau completate cu intermitență.

Astfel de controale au loc zilnic pentru protejarea populației și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.