ActualitateSliderUltima ora

Supermarket amendat de DSVSA

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a peste 100 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, 4 unități din Motru, Rovinari și Târgu Jiu au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 12 400 de lei.

Cea mai mare amendă a primit-o un  supermarket. 14 kg de macrou congelat nu prezentau elemente de identificare, iar întreaga cantitate era depozitată într-un congelator neîntreținut corespunzător. Tot macroul a fost confiscate de inspectorii DSVSA și a fost dirijat către neutralizare

1200 de lei a primit amendă și o pizzeria, întrucât personalul lucrător nu purta echipament de protecție sanitară, iar fișele de sănătate nu erau vizate la zi de către medical de Medicina Muncii.

Tot 1200 de lei a primit și o carmangerie pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de deoizutare a unor produse destinate comercializării. Cu alte cuvinte, carnea de porc expusă la vânzare era depozitată necorespunzător, punând în pericol siguranța consumatorilor.

Un fastfood a primit doar un avertisment scris. La data controlului, fișele de sănătate a personalului care manipulează alimentele lipseau, iar graficele de temperature erau completate cu intermitență.

Astfel de controale au loc zilnic pentru protejarea populației și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Articole similare

Back to top button