ActualitateSliderUltima ora

Încă un lot de troileibuze moderne

Societatea de transport în comun Transloc din Târgu Jiu va beneficia de încă 11 troleibuze moderne. Procedura de atribuire a achiziției publice pentru cele 11 troleibuze destinate transportului public de călători a fost finalizată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Troleibuzele au aproximativ 12 metri și sunt fabricate de un cunoscut producător polonez de autovehicule de transport în comun. Societatea câștigătoare a licitației, a fost și singura care a depus oferta. Valoarea proiectului este de 22 de milioane de lei, fără TVA și are ca și scop reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Directorul societații Transloc, Mihai Paraschiv, susține că livrarea troleibuzelor va începe aproimativ în 10 luni de la semnarea contractului și că în continuare mai există un proiect de achiziționare a 9 alte troleibuze cu autonomie extinsă.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, spune că pe lângă achiziționarea troleibuzelor va avea loc și schimbarea rețelei electrice, împreună cu iluminatul public. Dacă cele 11 vor circula pe străzile municipiului până la finalul lui 2021, cele cu autonomie proprie se lasă așteptate, întrucât au fost întâmpinate probleme de natură tehnică.

Parcul Transloc este unul destul de învechit, la fel și rețelele, însă începând de anul viitor se va începe proiectul de modernizare a transportului în comun. În cadrul proiectului vor fi înlocuite rețelele de transport pe cabluri, vor fi montate noi stații de redresare și stații moderne.

Articole similare

Back to top button