ActualitateSliderUltima ora

Doar 6 localități în scenariul galben în Gorj

La nivelul județului Gorj, situația epidemiologică pare a se îndrepta pe drumul cel bun. Zilnic se observă o scădere atât a numărului de cazuri noi, cât și al deceselor și al pacienților internați în stare gravă la ATI. Ieri a fost înregistrat un număr de doar 10 noi cazuri, dar și doar un singur deces al unui bărbat în vârstă de 90 de ani.

Rata de infectare a județului Gorj de asemenea este una destul de scăzută, fiind a doua cea mai mică incidență raportată la nivel național, 0,77. Din cele 70 de localități ale județului, conform informațiilor oferite de DSP Gorj, numai 6 înregistrează o incidență de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni și anume: Căpreni, Novaci, Bengești-Ciocadia, Prigoria, Stoina și Dragotești. Există însă și o localitate în scenariul roșu, este vorba despre comuna Polovragi cu o rată de infectare de 4,76.

Se observă o creștere și a numărului de localități care nu au mai înregistrat cazuri de coronavirus. 20 dintre acestea au incidența 0 în acest moment.

Cele mai multe noi cazuri de COVID au fost raportate, în perioada 7- 20 decembrie în municipiul Târgu Jiu, 98.

În aceeași perioadă, județul Gorj a înregistrat per total o rata de infectare de 0,77, cu 275 de noi cazuri raportate la o populație de 358.494.

Trebuie subliniat faptul că și numărul testelor efectuate la nivelul județului nu este unul ridicat. Se testează aproximativ la jumătate față de capacitatea maximă, cel mai ridicat număr de teste înregistrate în 24 de ore fiind puțin peste 240.

Numărul de internări este, de asemenea, într-o ușoară scădere la nivelul celor două mari spitale din Gorj: SJU Târgu Jiu și Spitalul COVID de la Târgu Cărbunești.

În prezent există și locuri disponibile la ATI, însă starea persoanele internate deja la secția de terapie intensivă este una gravă. Medicii fac eforturi majore pentru a-i ține în viață.

Articole similare

Back to top button